Играчите на Цибона го завршиле тренингот неколку минути пред земјотресот

Силен земјотрес ја погоди Хрватска денеска напладне. Епицентарот бил во Петриње, гратче на околу 40 километри од Загреб, но се почувствувал низ целата држава, како и соседните БиХ, Словенија и Црна Гора, па дури и Италија.

По земјотресот, многу познати личности, но и друштва се јавија на социјалните мрежи со поддршка за најзагрозените.

Меѓу нив и Кошаркарскиот клуб Цибона чии кошаркари неколку минути пред првиот потрес го завршиле тренингот.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.