Игра на судбината: Животот на Грожан го спаси работата за која сметаше дека е непотребна

Ромен Грожан помина без сериозни повреди откако неговиот автомобил експлодираше на почетокот на трката за Големата награда на Бахреин.

Неколку часа по несреќата, Грожан се јавил од болницата. Францускиот возач рече дека животот му го спасил системот за заштита „орел“.

„Пред неколку години мислев дека ореолот е непотребен, а денес мислам дека тоа е најдоброто нешто во Ф1, нешто без кое веројатно не би можел да ви се обратам денес“, рече Грожан.

Сцената во која Гросжан излегува од возилот во пламен го обиколи светот. На крајот, искусниот возач помина со полесни повреди на раката.