И тоа се случи: Хрватска освои и злато и сребро во тенис во двојки

Денес од Олимписките игри во Токио ни пристига уште еден уникатно резултатско достигнување.

Имено Хрватите Никола Мектиќ и Мате Павиќ освоија злато во двојки на Олимписките игри и тука не би имало ништо чудно, но…

Тие игра во хрватско финале и ги победија нивните сонародници, далеку поискусните Иван Додиг и Марин чилиќ со 2: 1 во сетои 6: 4, 3: 6, 10: 6.

Ова беше прво финале во двојки за мажи по 113 години во кое играа тенисери од иста земја.