Хрватите и Словенците размислуваат да не играат во АБА 2

Долгите патувања, а малиот ефект и профит од учеството во регионалното натпреварување, ги натера хрватските и словенечките клубови да размислуваат воопшто да не се пријават за учество во АБА 2 лигата.

Бројни менаџери и лица вклучени во кошарката во овие две држави пренесуваат дека е можно претстојната сезона во оваа конкуренција да помине без претставници од земјата на актуелниот европски шампион и некогашниот гигант во светската клупска и репрезентативна кошарка.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.