Хорнер му даде јасно предупредување на Фетел за новиот колега Леклер

Кристијан Хорнер од Ферари, смета дека новиот возач на Ферари од оваа сезона. Чарлс Леклер, може да го притисне Себастијан Фетел, па Германецот под притисок да се обиде да се протне на едно повисоко ниво.

Хорнер е свесен каква беше ситуацијата во минатото во Ред Бул, кога Фетел ги освојуваше титулите и дека важен дел во тие титули беше и вториот возач Даниел Рикиардо.

Чарлс е навистина голем талент, тоа е добро за спортот. Себастијан има 31 година, а сега доаѓаат нови етаблирани дечки во овој спорт, фасцинантно“.

„Фетел лесно го побе дуваше Кими, но со Чарлс Леклер ќе мора малку повеќе да поработи и да пронајде некое ново повисоко ниво. Според тоа, можеби за него ќе биде добро што ќе мора да притиска уште повеќе“, порача Хорнер.