Хамилтон ја прифати казната, а ќе стартува од 4. не од 5. позиција

Луис Хамилтон денеска на квалификациите заработи казна поради тоа што го блокираше Кими Раиконен во неговиот летечки круг.

Актуелниот шампион беше вторпласиран, но поради казната од 3 место наназад, првенствено беше најавено дека ќе стартува од 5. позиција, но сепак ќе стартува од четвртата.

Возачот кој беше пред него, Кевин Магнусен, мораше да ја менува кутијата кај менувачот, па тој ќе оди 5 позиции поназад, а Хамилтон ќе стартува од 4. позиција.

Хамилтон исто така имаше изјава по квалификациите и порача дека во целост ја прифаќа казната и дека нема што да се противи на таквата одлука на ФИА.