Хабиб доби покана која не се одбива

Хабиб Нурмагомедов реши да ја заврши кариерата по мечот против Џастин Гаетже.

Орелот реши да си замин и тоа кога е на врвот на својата кариера и да нема пораз (29-0), и сега ќе се посвети на семејство кое со години е во подредена позиција.

Хабиб одлучи да го минува времето во селото каде што порасна, но истовремено ќе раководи со клуб во Макачкала, каде растат нови шампиони.

Откако ќе се смири ситуацијата со пандемијата на коронавирусите, Хабиб ќе се упати кон Москва на состанок со рускиот претседател Владимир Путин.

Путин изрази желба лично да му честита на Хабиб за постигнатите достигнувања. Нивниот состанок ќе биде организиран веднаш штом се укаже можност и ова е само уште еден доказ дека Нурмагомедов ја направи цела Русија многу горда.