ЃОРЕВСКИ: Брендот МЗТ Скопје беше многу оштетен, се обидуваме да го рехабилитираме

Во првите шест месеци од преземањето на клубот, новата управа на МЗТ Скопје успеа да ги оствари планираните цели и амбиции на клубот, ја освои шампионската титула и го врати тимот во елитната дивизија од АБА, а летово се обиде да состави тим кој ќе биде конкурентен на најсилните екипи во регионот.

Финансиски и организационо, МЗТ Скопје се уште е убедливо на врвот во македонската кошарка, но извршниот директор Филип Ѓоревски смета дека има уште многу простор за напредок.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.