Голема трагедија во Полска: Ракометарка од Русија се удави во езеро

Голема трагедија како вест ни доаѓа од Европското првенство во ракомет на плажа, кое деновиве се одржуваше во Полска.

Таму една од руските ракометарки го загубила животот, станува збор за Екатерина Королева, која се удавија во езеро кое било во непосредна близина на местото Стара Јаблонка.

Королева е генерација 1998 година, а информацијата за нејзината трагична смрд и давење ја потврдија и од руската федерација.

Во тек е истрага околу тоа што точно придонело за давење на оваа ракометарка, руските медиуми не исклучуваат дури ни убиство на младата ракометарка.