ГЕОРГИЕВСКИ: Немаме ништо официјално од Зеќири, но нема да дозволиме да игра за друга држава

Поранешниот младински репрезентативец на Македонија, Лејсон Зеќири не се појави на стартот на подготовките на националниот тим, а и три дена подоцна, никој нема официјална информација зошто го направи тоа.

Дури ни од КФСМ не успеале да стапат во контакт со него иако на Зеќири уредно му е доставена покана за настап. Темата со младиот кошаркар ја искоментира Генералниот секретар на федерацијата, Владимир Георгиевски.

Целиот текст и изјавите на Георгиевски и Бајиќ прочитајте ги на следниот ЛИНК.