(ФОТО) Собра храброст и ја покажа ногата од страшната несреќа: Сакам повторно да возам

Хуан Мануел Кореа преживеа страшна несреќа пред една година на патеката Спа во Белгија.

Кореа доживеа несреќа во која загина Антоин Хуберт, а тој помина со ужасни повреди и борбата за неговиот живот траеше со денови.

После една година, овој возач реши да покаже како изгледаале неговите нозе по несреќата и сè навистина изгледа ужасно.

Околу 20 операции на Кореа. Еден од нив траеше дури 17 часа и тој сега успешно се опоравува и полека се враќа во нормалниот живот.

“Лекарите буквално ми ја санираа десната нога. Левата нога имаше полесни повреди и една операција беше доволна. За жал, десната нога веројатно никогаш нема да се опорави целосно, но ќе се борам да можам повторно да стапам на гасот”, рече Кореа, а потоа откри уште еден неверојатен факт.

“Изгубив шест сантиметри коска во долниот дел на тибијата. За среќа, тоа повторно расте со специјални уреди. Затоа ги имам овие метални работи на ногата што може да ги видите. Коската расте милиметар на ден”, додаде возачот.

Кореа се надева дека ќе се врати во Формула 2 возејќи во 2021 година, а неговата љубов кон брзината не може да биде запрена ниту со несреќи.