(ФОТО) Од тенисот не се јаде леб: Британката пронајде нова работа од која заработува многу повеќе

Лошо рангираните тенисери не можат да се пофалат со голема заработка на турнири.

Сите оние што стојат зад 100-та позиција на списоците се соочуваат со многу проблеми кога станува збор за заработката, па често додека ги плаќаат сите трошоци, остануваат без скоро никаков приход.

View this post on Instagram

Got that sunshine on my Sunday best 🌻

A post shared by Eden Silva (@edensilva) on

Таков е случајот со 24-годишниот Британец Еден Силва. Актуелната 455. тенисерка во светот која не се најаде премногу леб од белиот спорт, па реши да се посвети на својата манекенска кариера.

Се исплатеше на крајот. Повиците доаѓаат од сите страни, така што за неколку месеци Еде заработи повеќе пари отколку во текот на целата нејзина сениорска кариера.

„Убедена сум дека не треба да се претставувам само како тенисерка. Важно е да имам други интереси. Отсекогаш сум бил заинтересиран за модата и убавината, а агенциите сметаа дека сум интересна“, рече таа.

Сепак, таа тврди дека е секогаш фокусирана на теренот.

„Сè уште сум фокусиран на тенисот. Мислам дека ова ќе ме претвори во нови успеси“, рече Еден.