(ФОТО) ХОРОР: Што остана од автомобилот од кој е пукано во Ковачевиќ…

Се уште непознати сторители синоќа пукаа во легендарниот српски фудбалер Дарко Ковачевиќ во близина на неговиот дом во Атина.

Според првите извештаи, полицијата се сомнева во две сценарија: првото е дека напаѓачот сакал само да го повреди Ковачевиќ, без трагични последици, а второто е дека сакал да му испрати порака. Во полицијата сметаат дека нападот го извршиле полицајци во мудро испланирана акција за што сведочат и фотографиите од запалениот автомобил на напаѓачите.

Откако го извеле нападот, тие тргнале во бегство и го запалиле автомобилот кој е пронајден на околу 700 метри од местото на нападот.