(ФОТО) Ѓоковиќ „батали“ тенис – се фрли на земјоделие и собираше компири

Првиот рекет на денешницата, Србинт Новак Ѓоковиќ поради повреда е надвор од терените и нема да настапува на популарниот Лејвер Куп во Женева, но тоа не го спречи да биде активен, но на друго пол

Ѓоковиќ се реши да се потсете на своет детство и да се врати барем за момент на земјоделието. Па така со своето друштво замина на Копаоник каде собираше и товараше компири.

„Големо искуство, луѓето од овој крај се фантастични и секој од нив има по некоја интересна приказна. Срцето ми е полно што се навратив на моите детски денови. Навистина сум под емоции, а на крај добив и некој компир за трудот“, напиша Ноле.

View this post on Instagram

Zahvalan sam na iskustvu koje sam doživeo u Brzeću. Ljudi iz ovog kraja su veoma prijatni, ali u isto vreme i jako vredni, a svako od njih ima neku autentičnu i interesantnu priču. Srce mi je puno što oživljavam brojne uspomene iz detinjstva. Srećem dosta ljudi koji su bili deo mog odrastanja i koji su mi pomogli da živim svoj san, kao profesionalni teniser. Zaista sam pun emocija 🙏😊 A usput sam dobio i poneki krompir, za trud 😂 Thankful for this humbling experience in Brzeće. These people are kind, genuine, hard working.. My heart is full from reviving some childhood memories. I keep on meeting people that have been part of my growing up and have helped me live my dream as a tennis player. Very grateful and touched 🙏😊 And I got a few free potatoes as well for effort 😂

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on