(ФОТО) Гаф на ФИБА: Марјановиќ кити елка на католички Божиќ

Светската кошаркарска организација направи голема грешка, сакајќи на убав начин да го одбележи денешниот голем верски празник во католичкиот свет.

На официјалните страници на ФИБА на социјалните мрежи, излезе божиќна честитка на која има неколку кошаркари кои просласуваат, китат елка и доделуваат подароци.

Целиот текст и спорната фотографија, погледнете ги на следниот ЛИНК.