Фетел не сака да прифати што му направија од ФИА: Ова не е спортот во кој се заљубив

Себастијан Фетел не сакаше вчера да ја признае казната на стјуардите на ФИА од 5 секунди, која буквално му ја одзема титулата.

Неговиот несмасен излет низ тревнатиот дел на патеката во Канада го чинеше одземање на победата на зелена маса, а тој воопшто не беше среќен по трката, судејки според она што го направи и изјави.

Навистина бев задоволен од мојата трка, приоритет е кога сте на патеката да преживеете. Јас се вратив на патеката и Луис мораше да реагира. Многу од луѓето кои ги спомнав ќе се согласат дека ова не беше во ред. Сите звучиме понекогаш како адвокати, но ова не е повеќе спортот во кој се заљубив“, рече Фетел.

Тој беше толку лут по трката, што замина до паркираните болиди, да ги промени броевите при болидите, на Хамилтон му го одзема кецот и го стави на местото каде требаше да стои неговиот болид.