Фашистите од НБА го пуштија Меџик да игра со ХИВ, а нема да го пуштат Ирвинг

Неколку американски политичари, претежно од Републиканската партија, деновиве жестоко ја напаѓаат НБА поради неможноста на Кајри Ирвинг да игра за Бруклин Нетс затоа што не е вакциниран.

Ултра десничарката Марџори Тејлор Грин отиде најдалеку, нарекувајќи ги челниците на НБА – фашисти.

Целиот текст прочитајте го на следниот ЛИНК.