Емил Рајковиќ, сепак, продолжува во Русија

Трофејниот македонски стручњак Емил Рајковиќ во новата сезона ќе го води тимот на Автодор Саратов, објави рускиот клуб.

Тоа ќе биде нова епизода во кариерата на Рајковиќ кој по Полска и Казахстан, ќе работи и во Русија. Автодор е член на ВТБ лигата од 2014 година, а последната сезона ја заврши на деветтата позиција. Дресот на овој клуб низ историјата го носеле многу познати имиња како Андреј Фетисов, Роберт Штелмахерс, Евгениј и Захар Пашутин, Гинтарас Еиникис, Виталиј Носов, Никита Моргунов, Виктор Хрјапа, Сергеј Монја, Бено Удрих итн.

Целиот текст може да го прочитате на следниот ЛИНК.