Дурент објаснува како понекогаш ја мрази НБА лигата

Кевин Дурент зборуваше за тоа к ако понекогаш ја мрази НБА лигата, односно за тоа како никогаш потполно не се вклопил во Голден Стејт.

Новиот кошаркар на Бруклин Нетс, наведе дека сакал потполно да се прилагоди на Голден Стејт Вориорс, но дека во таа мисија не успеал.

„Сакав да бидам дел од групата, дел од семејството, да се чувствувам прифатено, но никогаш не го постигнав тоа. Никогаш не станав еден од нив. Вориорси не ме с тавија на Драфт. Јас веќе бев МВП, веќе бев најдобар играч во првенството, но никако не успеав да се прилагодам“.

„Понекогаш искрено мразам тоа што играчите и се препуштаат на НБА, ја мразам славата која доаѓа со оваа работа. Понекогаш не сакам да бидам во близина на луѓе со извршни функции. Не сакам ни политика која оди кон тој правец“, порача Дурент.