Дупјачанец и со 36 години добри награда за најдобар играч на Металург

Во Чехов (Русија) заврши турнирот “Куп на Гувернерот“, на кој настапија екипите на Металург, Чеховски Медведи, Брест Мешков и на Стеауа.

По завршувањето на турнирот организаторот ги одбра најдобрите ракометари во секоја екипа.

За најдобар ракометар на Металург на турнирот е прогласен нашиот искусен голман Даниел Дупјачанец.

Од Металург му честиитаа на Даниел за признанието