Драматичен прес на Серена по елиминацијата: Готова сум!

Наоми Осака успеа да ја совлада Серена Вилијамс во битката за финале на Австралија Опен.

Американката разочаран од својот настап и елиминацијата, покажа емоции на пресконференцијата по натпреварот.

Серена Вилијамс беше толку разочарана што едвај им одговараше на прашањата на новинарите.

Со наведната глава таа прокоментира за нејзиниот пораз: „Готова сум!“, па ја напушти пресконференцијата.

Со оглед на тоа дека Серена има веќе 40 години, веројатно на тоа алудираше со коментарот, дека наскоро ќе мора да престане да игра професионално тенис, а со тоа и нејзината кариера доаѓа до крај.