Чави плаќа 32 милиони евра за шеснаесетгодишното чудо од дете

Во наредните денови се очекува уште еден одличен трансфер за во иднина под водство на лидерот Барселона.

Имено, според шпанските медиуми, веќе утре треба да се одржи состанок на одговорните луѓе од Барселона и агентот на идното засилување на овој клуб.

Станува збор за младо, шеснаесетгодишно чудо од дете од Палмеирас, а се вика Ендрик Фелипе и ја претставува иднината на фудбалот.

Така барем тврдат скаутите од Барселона кои ги убедиле своите раководства што поскоро да го склучат договорот со неговите агенти и го договориле доаѓањето на талентираниот млад човек.

Тој се уште нема професионална минутажа, но летово потпиша договор со Палмеирас и во него има клаузула дека може да си замине, а таа бројка е 32 милиони евра.