Бугарите на цел глас критикуваат: Во Скопје скандираат „Татари, Татари.. и „бугарски пи***

Бугарските медиуми на голем глас се жалат за приемот кој го имаше нивната репрезентација вечерва во Скопје.

Резултатот по првите 45 минути е оној почетниот, 0:0, а на теренот немаше некои поголеми возбудувања освен црвениот картон и исклучувањето на Тодоровски на средина од првиот дел.

Но на соседите други им пречи, приемот од навивачите на државата која по секој основ тие ја оспоруваат во дипломатијата и на европска сцена.

Медиумите пишуваат дека на стадионот во Скопје се скандирало „Татари, татари“... и „Бугарски пи***“.