Бугарија и нуди на Македонија заедничка кошаркарска лига

Претседателот на Бугарската федерација бара евентуална организација на заедничко натпреварување со поддршка од двете федерации

Претседателот на Бугарската кошаркарска федерација, Георги Глучков, испрати поздравно писмо до нашата федерација.

Притоа, г-динот Глучков му честиташе на претседателот на КФСМ, Перо Антиќ за неодамнешната одлука за крај на натпреварите во Првата лига, без објавување на шампион за сезоната 2019/2020.

Освен тоа, првиот човек на бугарската кошарка, побара и што е можно побрзо обновување на комуникацијата и продолжување на заедничката соработка на идни проекти помеѓу двете федерации.