Борис Бекер најде начин и во затворот да заработува и тоа доста добро

Германскиот тенисер Борис Бекер беше прогласен за виновен и осуден на две години затвор по повеќе точки.

Тој ја отслужува својата казна во злогласниот затвор Вандсворт, каде што се обидува да ги оттргне мислите од се што му се случило.

Со оглед на тоа што нема ништо од најавениот коментар на Ролан Гарос од затворот, кој беше најавен, тој се сврте кон пишувањето на книгата.

Како што пишуваат британските медиуми, Бекер решил да напише книга во која ќе опише како банкротирал, но и како се тепал на суд, со опис на деновите што ги минува во затвор.

Поранешниот грен слем шампион има идеја да заработи и да наплати се што поминал по 30 месеци затвор. Еден од изворите на „Сан“ наведува:

– Тоа ќе биде дневник за тоа како дошол во тешка ситуација и како ги поминал деновите. Ќе се фокусира и на детали од неговиот живот. Тоа е добар начин. Тој знае дека ќе има интерес за таа книга.

Тој ќе го искористи за да го насочи своето искуство, чувства и можеби стравови во затвор. Кога ќе заклучите едно активно лице во ќелија, тешко е. Дневникот му помага да размислува – рекол изворот.

Издавачите сакаат да ги добијат правата, додека ТВ-компаниите сакаат да снимат документарен филм за неговиот живот.

Министерството му дозволило на Бекер да пишува дневник, но тој не смее да го објавува и да заработува додека е во затвор.

На тој начин славниот тенисер доколку ја реализира својата замисла ќе може добро да заработи и да се врати во светскиот џет сет на голема врата.