Алили се враќа од ЕП со златен медал за Македонија

Бесир Алили од Македонија е нов европски кадетски шампион во борење, тој во финалето во Фиренца, Италија, беше подобар со 7-6 од Харутиан Хованисјан од Ерменија.

По подолг период македонски борач доаѓа до златен медал во оваа конуренција (категорија до 48 килограми).

На неговиот пат кон овој златен медал мораше да мине низ Кулчиуцки од Полска, Витан од Молдавија и Гугешашвили од Грузија.