Одредени ФИНАЛИСТИТЕ на Националниот избор на „Автомобил на годината во Македонија“ за 2023

Националното стручно жири за Избор на Автомобил на годината во Македонија годинава по 28. пат го организира Изборот и истиот е најстар и единствен Национален Избор.

Согласно условите за учество во Избор на Автомобил на годината за 2023 во Македонија, Националното жири за Избор на Автомобил на годината во Македонија ги одбра следниве возила кои влегуваат во финалето (по азбучен редослед):

Alfa Romeo Tonale
Citroen C5 X
Kia Sportage
Opel Astra
Peugeot 308
Škoda Fabia
Toyota bZ4X

Покрај наградата „Автомобил на годината во Македонија“, ќе бидат доделени и признанијата:

„СУВ автомобил на годината“

EV автомобил на годината