Ф1 драстично се променува, каде оди овој спорт?

1219

Последните информаци говорат дек Форумула 1 размислува да ги укине слободните тренинзи во петокот, а главна причина за тоа се новите трки во календарот, тврди Рос Браун.

Имено со намалувањет на Гран при викендите, на само два дена, тоа би влијаело многу и на промотерите. А за копарација, сезонава некои од трките на програмата беа четири дена, токму за потребите на комерцијалниот дел имаше настани и во четврток.

Рос Браун истакна дека овие промени водат кон лошо бидејќи се губи вистинската драж и традиција што една трка во овој спорт ја носи.