Ф1 го гаси и последното „интересно жарче“ кај фановите – следува нов непопуларен потег

738

Многу од фановите на Формула 1 останаа со подзинати усни откако водечките луѓе изгласаа и соопштија дека повеќе нема да ги има „грид-девојките“ и дека ќе следува друга новина.

Грид девојките со години беа декор пред почетокот на секоја Ф1 трка и беа вистинска сласт и радост за Ф1 љубителите, а сега наблудничавите идеи на старецот Еклстоун ќе го растажи гледачите

Сега ќе бидат воведени „грид-дечиња“ нешто што ќе треба да придонесе за поголема гледаност на овој спорт кај помладата популација, а дечињата кои ќе стојат на грид линиите ќе бидат идни надежи во мотоспортот и евентуални возачи и шампиони во иднина.

Ники Лауда беше еден од најбучните против оваа новина да се имплементира и девојките кои беа редовен декор од Ф1 бидат исфрлени од манифестацијата.