ФОТО: Стоилов спортист на годината во Македонија – премиерот Заев му ја врачи наградата

1189

На свечената прослава организирана од Агенцијата за Млади и Спорт (АМС), беа прогласени најдобрите спортисти за 2017 година во Македонија.

За најдобар спортист за годината која е на самото заминување е прогласен ракометарот на Вардар и член на нашата репрезентација, Стојачен Стоилов. Наградата му ја врачи премиерот на Македонија, Зоран Заев.

Наградата за најдобра спортистка ја понесе каратистката Јована Георгиева.

Kирил Лазаров, капитен на машката репрезентација доби специјално признание за неговиот придонес за мак-спортот во изминатите 365 дена.

 

најдобар спортис: