(ФОТО) Се загреа температурата во Пјонгчанг: Знаменосецот од Тонга гол на -1 степен Целзиусов

1189

Намачкан со масло и подготвен за битка. Една од најмаркантните сцени од отворањето на Зимските Олимписки Игри во Пјонгчанг е онаа со знаменосецот од Тонга, Пита Тауфатофуа кој гол излезе на церемонијата.

Температурата во Пјонгчанг во моментов е -1 степен Целзиусов, но традицијата е традиција. Тауфатофуа ја загреа атмосферата во студената Кореја.