ФОТО: Роси не мирува по големиот инцидент со „опасниот“

19

Познато е ривалството на Марк Маркез и Валентино Роси уште пред две сезони, кога имаа тежок дуел во Малезија, каде Роси ја загуби титулата а повторно негативец излезе Марк Маркез.

Но тоа не беше се, на почеток од оваа сезона, тие во трката во Аргентина имаа нов дуел, ново кошкање на патеката, каде повторно подебелиот крај го извлече Роси.

Скоро една недела по таа трка, Роси направи кратко согледување на она што му се случило и повторно го обвини Маркез за тоа.

Термас де Рио Хондо, во Аргентина. Тешка трка, која беше уништена од опасен возач“.