ФОТО: Вака се третират ѕвезди – Ѓорѓиев од клубот доби „ѕвер“ од Мерцедес

9562

Најдобриот македонски одбојка Никола Ѓорѓиев по две сезони минати во Јапонија, годинава се врати во Европа, потпишувајќи за Онико Варшава од Полска.

Дека станува збор за сериозен и голем клуб, потврдува и фактот што Ѓорѓиев од својот клуб на поклон доби ултра-модерен автомобил од марката „Мерцедес“ од класата Ц200.

Покрај Ѓорѓиев, ваков автомобил добија уште четири негови соиграчи, а сето тоа во склоп на спонзорскиот договор, бидејќи Мерцедес е спонзор на Онико Варшава