Третото најдобро време во историјата на 100 метри нема да биде признаено

890

На митингот од Дијамантската лига во Стокхолм беше истрчано ново најдобро време во историјата на трката на 100 метри во машка кокуренција. Тоа му успеа на Андре де Грас од Канада, но неговиот резултат од 9,69 секунди, нема да биде признат бидејќи атлетичарот тоа го стори со помош на силниот ветар во грб (4,8метри во секунда).

Побрзо од Канаѓанецот досега трчал само Усаин Болт 9,58 секунди на Светското првенство во 2009.година и Олимпијадата во Лондон 2012.година.