Синдикатот на фудбалери на Македонија стана полонправна членка на FIFPro

215

Синдикатот на фудбалери на Македонија (СФМ) стана  полноправен член во FIFPro-светската унија на професионални фудбалери.

Оваа информација ја потврди официјалниот сајт на оваа организација, а нови членки покрај Македонија се и Габон, Хондурас и Панаме.

Договорот за официјално членство беше потпиша од стран на Филип Пит, претседателот на FIFPro и Панче Ќумбeв првиот човек на нашиот синдикат.