Од Прилеп до Финска: Талески ќе брани за Хонка

412

Фудбалерот и капитен на прилепска Победа, Давор Талески, својата фудбалска кариера ја продолжува во Финска, тој ќе игра во екипата од Лахти, ФК Хонка.

Лахти го договориле Талески на една сезона, а имало простор и за продолжување доколку македонскиот интернационалец ја подобри својата форма и ихра.

22 годишниот голман Талески со својата напорна работа и тренинзи полека си го трасира патот кон Европа, па доколку ги потврди добрите перформанси во Финска, несомнено дека во иднина ќе го побара некој повлијателен и поголем клуб.