Нов светски рекорд: Штефан Крафт се “заборави” летајќи (ВИДЕО)

5609

Австрискиот натпреварувач Штефан Крафт постави нов светски рекорд во скијачки летови откако во Викерсунд достигна 253,5 метри.

До рекордниот лет, Крафт стигна само неколку минути откако рекордот го собори Роберт Јохансон кој прелета 252 метри.

https://www.youtube.com/watch?v=1wWVdMBDDLY