Кошаркарите не ја довршија втората контрола со Словачка, проблематично било нивното однесување!

503

Вторто пријателски меч со ЛСовачка кој се играше попладнево о Братсилава не го доживеа својот крај. Домиќините на дуелто одлучија да го прекинат истиот при водтсво на нашито тим во треттиот преиод од 58:54.

Некоректните одлуки на судиите на мечот, предизвика револт кај нашите кошаркaри, кои беа обвинети за нецивилизирано однесување и  правање на груби стартови и лични грешки.  Откако нашито тим доби три технички грешки, две неспортски и една исклучувачка, беше одлучен натпревaрто да не продолжи.

Двете страни очекувано со различни верзии за случувањата. Словаците сметаат дека македонските кошаркари биле крајно нецивилизирани и груби, а селекторот на нашиот тим истакна дека катастрофалното судење уште на вчерашниот дуел и несанкцонирањето на грубите прекршоци на Словаците биле причина за револт кај неговите избраници, кои решиле на “ќотекот“ да вратат со иста мерка.

Кошаркарската селекција се враќа во Скопје, каде прдоолжува со тренинзи, а од 20 до 22 јули ќе биде домаќин на меѓунардниот турнир “Трофеј Македонија“.