Каков срам сега ја јаде: Aтлетичарката на која при скок, и падна – периката!

2330

Интересна ситуација е видена во дијамантската лига во Осло, а во центарот на вниманието се најде нигериската атлетичарка, Блесинг Окагбаре, која при скокот имаше не мала, туку нешто поголема несреќа.

Таа имаше позитивен скок според сите стандарди, но при доскокот и се случи доста непријатна ситуација на која се насмејаа сите кои го видоа тој момент.

При падот, на Окагбаре и падна периката, и претпоставуваме дека и беше максимално непријатно, бидејки пред неа имаше голем број фанови кои ја видоа ситуацијата.

Таа скокна 6.48 метри, се пласираше на 7. позиција, но дефинитивно најдобар скокн имаше Американката Тиана Бартолета со скок од 6.79 метри.