Зузулова е новата „Снежна кралица“ во Загреб

698

Словенечката скијачка, Вероника Зузулова е новата „Снежна кралица“ на Сљеме во Загреб, откако забележа време од 2:02,53 низ целта на патеката.

Зад Зузулова се најдоа, нејината сонародничка Пета Вихова со само 254 стотинки послабо време, како и скијачката Страхова од Чешка.

На овој слалом, разочара се чини Михаела Шифррин која не ја заврши трката, а изминативе сезони е дел од доминантите скијачки.

Инаку, преносот како и на сите останати зимски слаломски трки беше пренесуван на Еуроспорт, па така сите миленици на зимските спортови, трките можат да ги проследат таму.