Земјата во која доколку носите дрес на Барса, може да добиете голема казна

4757

Неверојатна казна може да добиете доколку во Саудиска Арабија, односно во дел од неа, доколку носите дрес на Барселона.

Оваа недела, Саудиска Арабија стартуваше дипломатски односи со Катар, на кои многумина ги обвинуваат за финансиски малверзации и нелегални работи.

Скај Италија денеска известува за оние кои носат дресови со рекламата Катар Ервејз, односно дека тие можат да добијат казна од 135.000 евра, само поради знакот на дресовите.

Опција за Саудиска Арабија, и за сите кои од таа земја навиваат за Барселона, е купување на нов дрес за новата сезона, кој наскоро излегува и во официјална продажба.