ВИДЕО: Точно три децении од незаборавниот момент „Ер Џордан“

1052

Пред точно 30 години светот присуствуваше на познатото забивање на Мајкл Џордан, заедно со Доминик Вилкинс, каде приредија невиден спектакл.

Тој момент остана силно врежан во НБА кошаркарката како момент „Ер Џордан“ по што ја импресионира публиката и коментаторите кои беа сведоци на тој лет.

Во кариерата Мајкл Џордан со Чикаго Булс освои 6 шампионски титули, сите шест пати беше МВП во завршната серија, а пет пати беше најкорисен играч во лигата.