(ВИДЕО) Рајн Некар Левен ги честита празниците и на македонски јазик: Талески во главната улога!

1249

Во таборот на германскиот ракометен тим Рајн Некар Левен играат голем број на странски ракометари.

Иако главен јазик во екипата е германскиот, сепак во духот и честа на Божиќ и Нова година, сите ракометари испратија честити на својот мајчин јазик.

Нашиот репрезентативец, Филип Талески, ги честиташе празниците на македонски јазик.

Die DKB HBL wünscht frohe Weihnachten!

18 Vereine – 25 Sprachen – 1 Botschaft: Die #DKBHBL wünscht euch frohe Weihnachten 🎄🎁🎅!!!

تم نشره بواسطة ‏‎DKB Handball-Bundesliga‎‏ في 24 ديسمبر، 2017