ВИДЕО: Македонштината „гази“ и во Германија: Во Ратинген се слушаше „излези момче“…

2568

Секогаш е убаво да се слушат македонски песни во клупскиот спорт, посебно кога тоа доаѓа од странство а не од земјава.

Таков пример ни доаѓа од Германија, каде соиграчите на Ацо Јоновски ја славеапобедата со македонската култна песна „Излези момче право на тераса“.

Може да се претпостави дека влијанието на „Фалангата“ кое останало кај колегите на Јоновски била со гигантски пропорции, па затоа и ја пееја оваа песна по последната победа.

SG Ratingen | 1. Herren | ErgebnistickerHeimsieg! 27:24. Zu ungewohnter Stunde holen sich die Löwen zwei ganz wichtige Punkte beim schweren Ligaauftakt. Mit dabei natürlich Jonovski Ace nach der EM, Neuzugang Christian Mergner und irgendwie auch ein neuer Songtext. 🤷🏼‍♂️😜SG Ratingen | Im Rudel besser.

تم نشره بواسطة ‏‎SG Ratingen 2011‎‏ في 31 يناير، 2018