(ВИДЕО) Дриблинг на годината: Со еден потег исфрли тројца чувари

308

Одличен потег виден во Гвадалахара на натпреварот од мексиканскиот шампионат меѓу Атлас и Леон.

Мајсторијата карактеристична за фудбалерите од Јужна Америка ја направи офанзивниот играч за врска од Гана, Клифорд Абоагје.

Тој се најде во навидум безизлезна ситуација, опкружен од тројца протинвнички играчи, но успеа да се ослободи од сите на лукав начин, а еден од нив дури и заврши на задникот…

Lovely piece of skill by Aboagye👀🔥

A post shared by Football Soccer Futbol (@rldesignz) on