Атлетиката вакво нешто на памети: Сите натпреварувачи дискфалификувани

790

Атлетиката како спорт вакво нешто како што се случи денес не памети, а причината е дискфалификацијата на сите натпреварувачи на трката.

Стивен Гаиле, Абделех Хароун, Аустрис Карпинскис, Алонзо Расел и Бралон Таплин  беа суспендирани на квалификациите на трката на 400 метри.

Еден поради погрешен старт, а четири поради тоа што преминале во друга стаза. Меѓународната атлетска федерација не памети вакво нешто во историјата, да во една трка сите петмина натпреварувачи се дискфалификувани.