Шампионска титула за Каталонскиот тим на Лазаров и Ристовски

649

Барселона веќе 24. пат е носител на титулата во шпанската АСОБАЛ лига.

Вечерва Каталонците, заедно со Лазаров и Ристовски ја потврдија новата титула сезонава, откако славеа над Бидсоа Ирун со 39:25.

За Лазаров ова е четврта титула во шпанскиот шампионат, а за Ристовски е прва.