Човекот симбол на НБА: Срамота е мојот лик да биде симбол на најквалитетното првенство

1916

НБА лигата е планетарно популарно кошаркарско првенство, а исто така, препознатлив е и симболот на НБА.

Тој знакче симболизира еден играч во дриблинг, а повеќето млади вљубеници од овој спорт, не знаат за кој играч станува по кој е настаната заштитната значка на НБА.

Екс кошаркарот од НБА лигата, Џери Вест е играчот кој е на таа култна фотографија.

Но Вест не се согласува тој да биде симбол на НБА, поради тоа што ги почитува и останатите големи симболи во овој спорт.

Реков и претходно, и пак ќе кажам. Навистина сум среќен што го претставувам знакот на НБА, но во тоа време кога јас играв НБА, тоа беше мал пазар. Само мал број на играчи беа во потесен избор за репрезенти на нивното лого. Уште еднаш ќе повторам, почестен сум од тој потег, но срамота е НБА лигата да го носи мојот лик. Не сакам да добивам премногу внимание, затоа што не сум таква личност. Така да, ако челниците на ова натпреварување размислуваат за промена, имаат слобода тоа да го направат, бидејки сум љубопитен како би изгледал некој нов симбол“, потенцира Џери Вест.

Да потсетиме дека некогашниот кошаркар Џери Вест, истакна дека на логото посакувал да го види и големиот Мајкл Џордан.