ФОТО: „Убавицата“ за Русија 2018 година излезе на виделина

903

Објавени се првите фотграфии од официјалната топка на идниот Мундијал, кој ќе се одржува догодина во Русија.

„Адида“ на светот му ја претставил новата топка „Telstar 18“ или како што ја нарекуваат „првата ѕвезда на Мундијалот“.

Телстар 18 е креирана по она природното на Адидас, или топка која е користена во 1970 година, на СП во Мексико, како и на СП четири години подоцна во Германија.

Името на оригиналната топка „Telstar“ произлегува од скратеницата „star of telefision“.