Тиквеш се засили со поранешeн играч на Пелистер и Работнички

2241
Екипата на Тиквеш по кадровските промени во управата на клубот, но и стручниот штаб, започна да ангажира засилувања.
Составот од Кавадарци како прво ново име во зимскиот преоден период го ангажира 21-годишниот играч за врска Стојанче Петковски.
Впрочем Петковски е повратник во Тиквеш сооглед на тоа што потекунува од овој клуб, а сега доаѓа од соседниот ривал Вардар Неготино.
Петковски има играно и во прва лига, носејќи ги дресовите на Работнички и Пелистер.